pátek 4. listopadu 2011

Ořechové pracny

Ingredience na ořechové pracny:
100 g másla
100 g moučkového cukru
120 g vlašských ořechů
150 g hladké mouky
1 vejce
2 kávové lžičky skořice
citronová kůra


Příprava ořechových pracen:



Vlašské ořechy pomeleme, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a všechny ostatní ingredience. Vše důkladně promícháme a vypracujeme na těsto, které zakryjeme a dáme na dvě hodiny odpočinout do chladničky. Těsto na ořechové pracny vtlačujeme do nevymazaných formiček a dáme péci do trouby předehřáté na 180°C přibližně na deset minut. V průběhu pečení pracny kontrolujeme, protože uvedený čas může být ovlivněn konkrétní troubou a byla by škoda tak skvělé vánoční cukroví spálit. Po upečení vyjmeme pracny z trouby a necháme upečené cukroví trochu vychladnout. Poté je vyklopíme a rovnou obalíme v moučkovém cukru. Hotové pracny uložíme do papírové krabice a necháme v chladu přibližně dva týdny odležet, aby byly krásně měkké, ale zároveň ještě křupavé.

Žádné komentáře:

Okomentovat