280 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
200 g másla
120 g vlašských ořechů
1 vanilkový cukr
moučkový cukr na obalení rohlíčků.
Postup pečení vánočních vanilkových rohlíčků:
Hladkou mouku dáme do mísy nebo na vál, přidáme povolené máslo a vanilkový i moučkový cukr. Vlašské ořechy nastrouháme a vpracujeme do těsta. Těsto důkladně prohněteme a necháme v chladničce odpočinout do druhého dne. Z odleželého těsta vytvarujeme přibližně dva centimetry silný váleček, z něhož příčnými řezy odkrajujeme kousky těsta. V dlaních jednotlivé kousky poválíme, až vzniknou válečky, které se směrem ke krajům ztenčují do špičky. Špičky válečků ohneme do tvaru písmene C a máme vanilkové rohlíčky připravené. Rohlíčky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 150°C přibližně dvanáct minut. V průběhu pečení rohlíčky kontrolujeme, hotové jsou, když získají narůžovělou barvu. Ještě horké obalíme vanilkové rohlíčky v moučkovém cukru a na chladném místě necháme minimálně dva týdny odležet.
Žádné komentáře:
Okomentovat