sobota 5. listopadu 2011

Vánoční kokosky

Ingredience potřebné na vánoční kokosky:
160 g moučkového cukru
160 g strouhaného kokosu
4 vaječné bílky
šťáva z poloviny citronu
máslo


Postup pečení vánočních kokosek:

Nejdříve si ušleháme hustý sníh z vaječných bílků. Do ušlehaného sněhu vmícháme polovinu moučkového cukru a znovu důkladně zašleháme. Nastrouhaný kokos promícháme s druhou polovinou moučkového cukru a trochou citronové šťávy. Kokosovou směs vmícháme do sněhu z bílků. V tuto chvíli máme těsto na vánoční kokosky hotové a můžeme zapnout troubu na 150°C. Než se trouba rozehřeje, vymažeme plech máslem a na vymazaný plech tvoříme lžičkou hromádky z kokosového těsta. Jakmile jsou kokosky na plechu připravené, dáme plech do trouby a pomalu pečeme. V závislosti na troubě můžeme teplotu snížit až na 130°C, aby se kokosky pekly opravdu pomalu.

Další recepty na vánoční kokosky:
http://www.topvareni.cz/recept/kokosky/

Žádné komentáře:

Okomentovat