pátek 4. listopadu 2011

Smažený vánoční kapr


Ingredience na smaženého vánočního kapra:
600 g plátků kapra (mohou být i podkovy) - 4 porce
1 vajíčko
100 ml mléka
strouhanka
mouka
olej na smažení
citronová šťáva

Postup přípravy smaženého vánočního kapra:
Porce kapra pomažeme citronovou šťávou a osolíme. Takto připraveného kapra necháme odpočinout v chladničce. Dále si připravíme suroviny na trojobal. Rozšleháme mléko s vajíčkem a troškou soli. Do další nádoby dáme hladkou mouku a do poslední strouhanku. Kapra postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Obaleného kapra rovnou smažíme ve fritéze nebo na pánvi s větší vrstvou rozpáleného oleje. Kapra osmažíme z obou stran, až strouhanka získá zlatavou barvu. Smaženého vánočního kapra podáváme s tradičním vánočním bramborovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat