pátek 4. listopadu 2011

Vánoční bramborový salát

Ingredience na vánoční bramborový salát:


600 g brambor
3 vejce 
4 sterilované okurky 
středně velká cibule 

3 lžíce majonézy 
50 g mrkve
50 gramů celeru
50 g petržele
2 lžíce plnotučné hořčice

sůl
pepř



Postup přípravy vánočního bramborového salátu:

Na vánoční bramborový salát použijeme odpovídající typ brambor, které ve slupce uvaříme v osolené vodě. Brambory nesmí být rozvařené, jinak se z nich dobrý bramborový salát nemůže podařit. Po uvaření slijeme z brambor vodu a necháme je vychladnout. Zatím si uvaříme kořenovou zeleninu a vajíčka. Obojí necháme také vychladnout a po vychladnutí nakrájíme zeleninu i vajíčka na kostičky, které promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, nakrájenými sterilovanými okurkami a majonézou a hořčicí. Základ salátu opepříme, osolíme a případně trochu okyselíme nálevem z okurek. Nakonec oloupeme uvařené brambory, protlačíme přes sítko na brambory a promícháme s ostatními ingrediencemi. Bramborový salát chutná nejlépe proleželý, a proto jej připravujeme jeden den před štědrým večerem a necháme odležet v chladničce. Hotový vánoční bramborový salát servírujeme dobře vychlazený s čerstvě usmaženými řízky z kapra, případně jiného masa, pokud nemáme rádi ryby a úplně nelpíme na přesném dodržování vánočních tradic.

Žádné komentáře:

Okomentovat